Методологічні засади забезпечення громадської безпеки України - Копанчук В. О. (Інвестиції: практика та досвід, 2020)
У роботі досліджуються напрями застосування аксіологічного підходу до вивчення методологічного забезпечення громадської безпеки. Встановлено, що нині у всьому світі спостерігається девальвація цінності безпеки, унаслідок чого війна, агресія, тероризм та екстремізм стали органічною складовою буденного життя. Визначено, що саме в контексті забезпечення власної безпеки індивідууми соціуму визначають основну мету національної та громадської безпеки. Доведено, що визначальним при забезпеченні громадської безпеки виступають національні цінності, які детермінують зміст діяльності із забезпечення громадської безпеки. Визначено, що основним напрямком формування безпекового середовища має стати формулювання цінностей у сфері громадської безпеки, а одним із керівних документів, в якому вони мають бути визначені повинна бути Доктрина громадської безпеки