Управління логістичною діяльністю медичної установи (на матеріалах КП «Хмельницький перинатальний центр» ХМР). - Табола Наталія Миколаївна (My University, 2022)
Анотація Табола Н.М.Управління логістичною діяльністю медичної установи (на матеріалах КП «Хмельницький міський перинатальнийцентр» Хмельницької міської ради) – Квалiфiкацiйнанаукoвапpаця на пpавахpукoпиcу. Магicтеpcькаpoбoта на здoбуттяocвiтньoгocтупенямагicтpа за cпецiальнicтю 073 Менеджмент. Хмельницький унiвеpcитетупpавлiння та пpаваiменiЛеoнiдаЮзькoва, Хмельницький, 2022. 74 с. Магістерська робота присвячена розробці теоретичного обґрунтування та практичних пропозицій щодо вдосконалення управління логістичною діяльністю закладу охорони здоров’я. В процесі проведеного дослідження визначено сутність логістичної діяльності; трактування даної дефініції саме в галузі охорони здоров’я; ідентифіковано її організаційну структуру; розглянуто логістичну діяльність через призму практичної реалізації комплексних логістичних функцій і елементарних логістичних операцій. З’ясовано, що упровадження логістичних підходів у сфері охорони здоров’я можливе на макро- та мікрорівні. Проаналізовано сучасний стан системи управління логістичною діяльністю КП «Хмельницькийміськийперинатальний центр». За результатами оцінювання продуктивності діяльності логістичної системи та ефективності обслуговування споживачів за трьома тематичними блоками: аналіз матеріальних та інформаційних процесів; управлінський аналіз логістичних процесів; аналіз логістичних витрат та визначення інтегрального показника надійності (ефективності) логістичної системи КП «ХМПЦ», що склав 1,56, було зроблено висновок про її сучасний стан на визначено напрямки удосконалення. Запропоновано систему управління логістичною діяльністю КП «Хмельницький міський перинатальний центр», яка має включати використання концепції «точно в строк» щодо підходів до забезпечення3 виробами медичного призначення кожного структурного підрозділу медичного закладу та логістичного аудиту (LogisticsFieldAudit) щодо моніторингу логістичної діяльності перинатального центру. Ключові слова: логістична діяльність; управління логістичною діяльністю закладу охорони здоров’я; концепція логістики;елементи медичного постачання;медичні ресурси. Summary Tabola N.M. Management of logistics activities of a medical institution (based on the materials of the KP "Khmelnytskyi Municipal Perinatal Center" of the Khmelnytskyi City Council) - Qualified scientific paper on the basis of the manuscript. Master's degree program for obtaining an open master's degree in the specialty 073 Management. Khmelnytskyi Leonid Yuzkov University of Management and Law, Khmelnytskyi, 2022. 83 p. The master's thesis is devoted to the development of theoretical justification and practical proposals for improving the management of logistics activities of a health care institution.In the course of the conducted research, the essence of logistics activity was determined; the interpretation of this definition specifically in the field of health care; its organizational structure is identified; logistics activities are considered through the prism of practical implementation of complex logistics functions and elementary logistics operations. It was found that the implementation of logistic approaches in the field of health care is possible at the macro- and micro-level. The current state of the logistics management system of the KP "Khmelnytskyi City Perinatal Center" was analyzed. Based on the results of the evaluation of the productivity of the logistics system and the effectiveness of customer service in three thematic blocks: analysis of material and information processes; management analysis of logistics processes; analysis of logistics costs and determination of the integral indicator of reliability (efficiency) of the logistics system of KP "KhMPC", which was 1.56, a conclusion was made about its current state and the areas of improvement were determined.4 Keywords: logistics activity; management of logistics activities of the health care institution; concept of logistics; elements of medical supply; medical resources.