Управління розвитком туризму та рекреації на регіональному рівні - Семенюк Владислав Русланович (My University, 2023)
Анотація Семенюк В.Р. Управління розвитком туризму та рекреації на регіональному рівні. – Рукопис. Управління розвитком туризму та рекреації на регіональному рівні. – На правах рукопису. Кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) рівня, за спеціальністю 242 Туризм, галузь знань 24 Сфера обслуговування – Хмельницький університет управління та права Імені Леоніда Юзькова, кафедра публічного управління та адміністрування. – Хмельницький, 2023. – 46 с., список джерел 38 найменувань. Розвиток туристично-рекреаційної сфери як складової національної економіки, стимулює зайнятість населення, сприяє підвищенню конкурентоспроможності країни та її регіонів. Від її стану значною мірою залежить розвиток суміжних галузей: торгівлі, виробництва споживчих товарів транспорту, зв’язку, будівництва та інших. Хмельницька область має багаті природні ресурси для динамічного розвитку туризму та відпочинку. Необхідною умовою ефективного розвитку туризму в Хмельницькій області є створення регіональної системи координації різноманітних організаційних заходів, від яких залежить якість надання туристичних послуг та реалізація активної туристичної політики. Розглянуто теоретичні питання управління розвитком туризму та рекреації на регіональному рівні; досліджено особливості управління розвитком туризму та рекреації на регіональному рівні у Хмельницькій області; проаналізувано динаміку управління розвитком туризму та рекреації в регіоні; визначено основні проблеми та перспективи управління розвитком туризму та рекреації в Хмельницькому регіоні; розглянуто методи покращення ефективності управління розвитком туризму та рекреації на регіональному рівні; запропоновано вирішення проблем в управлінні розвитком туризму та рекреації в Хмельницькій області. Ключові поняття: туризм, рекреація, управління розвитком тризму та рекреації, мікроінструменти, мікроінструменти.3 Abstract Semeniuk V.R. Management of tourism and recreation development at the regional level. - Manuscript. Management of the development of tourism and recreation at the regional level. – On the rights of the manuscript. Qualification work of the first (bachelor) level, specialty 242 Tourism, field of knowledge 24 Field of service – Khmelnytskyi University of Management and Law named after Leonid Yuzkov, Department of Public Management and Administration. – Khmelnytskyi, 2023. – 46 p., list of sources of 38 items. The development of the tourism and recreation sphere as a component of the national economy stimulates the employment of the population and contributes to increasing the competitiveness of the country and its regions. The development of related industries: trade, production of consumer goods, transport, communications, construction, and others largely depends on its condition. Khmelnytskyi region has rich natural resources for the dynamic development of tourism and recreation. A necessary condition for the effective development of tourism in the Khmelnytskyi is the creation of a regional system of coordination of various organizational activities, which depend on the quality of the provision of tourist services and the implementation of an active tourism policy. Theoretical issues of managing the development of tourism and recreation at the regional level are considered; the peculiarities of managing the development of tourism and recreation at the regional level in the Khmelnytskyi region were investigated; the dynamics of managing the development of tourism and recreation in the region were analyzed; the main problems and prospects of managing the development of tourism and recreation in the Khmelnytskyi region are defined; methods of improving the efficiency of management of the development of tourism and recreation at the regional level are considered; solutions to the problems in managing the development of tourism and recreation in the Khmelnytskyi are proposed. Key concepts: tourism, recreation, tourism and recreation development