Міжнародний досвід адміністративно-правового забезпечення національної безпеки - Копанчук В. О. (Вісник Національного університету цивільного захисту України, 2018)
В статті визначено об'єктивні тенденції розвитку міжнародних відносин, як поява нових життєво важливих національних інтересів і пов'язаних з ними глобальних проблем. Міжнародно-правові основи національної безпеки органічно пов'язані з міжнародним правовим порядком, якого повинні дотримуватися всі держави незалежно від того, вступили вони в дипломатичні відносини