Забезпечення ефективності управлінських рішень на підприємстві в умовах невизначеності та ризиків воєнного стану (на матеріалах ТДВ «Хмельницькзалізобетон») - Маланчій Єлизавета Миколаївна (My University, 2025)
Маланчій Є.М. Забезпечення ефективності управлінських рішень на підприємстві в умовах невизначеності та ризиків воєнного стану (на матеріалах ТДВ «Хмельницькзалізобетон»). Квалiфiкацiйна наукoва пpаця на пpавах pукoпиcу. Магicтеpcька poбoта на здoбуття ocвiтньoгo cтупеня магicтpа за cпецiальнicтю 073 Менеджмент. Хмельницький унiвеpcитет упpавлiння та пpава iменi Леoнiда Юзькoва, Хмельницький, 2025. 72 с. У роботі досліджено теоретичні засади та практичні аспекти процесу прийняття, розроблення й реалізації управлінських рішень на підприємстві в умовах підвищеної невизначеності, спричиненої воєнним станом та післякризовими викликами. Проаналізовано підходи вітчизняних і зарубіжних науковців до трактування сутності управлінських рішень, розкрито особливості технологій їх формування, а також систематизовано методи діагностики проблем, генерування альтернатив і вибору оптимального варіанта. У роботі проведено оцінювання практики прийняття управлінських рішень на ТДВ «Хмельницькзалізобетон» із використанням експертного опитування, визначено ключові проблеми та фактори, що впливають на ефективність управлінського процесу. Обґрунтовано напрями удосконалення системи управління, зокрема розвиток антикризових підходів, посилення контролю, оптимізацію комунікацій, підвищення компетентностей персоналу та впровадження data-driven управління. Запропоновано практичні рекомендації щодо модернізації організаційних механізмів прийняття рішень та підвищення їх результативності в умовах воєнного та післявоєнного відновлення. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх використання для підвищення ефективності управлінських рішень, удосконалення інформаційного забезпечення та впровадження сучасних методів управління на підприємствах різних галузей. Ключові слова: управлінське рішення, технологія прийняття рішень, антикризове управління, воєнний стан, післякризове відновлення, data-driven управління, ризик-менеджмент.