Напрями удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування у сфері благоустрою міста - Журавель Тетяна Юріївна (My University, 2022)
АНОТАЦІЯ Журавель Тетяна Юріївна. Напрями удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування у сфері благоустрою міста. – Рукопис. У магістерській роботі запропоновано напрями удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування у сфері благоустрою міста. Було розкрито зміст поняття «благоустрій», «благоустрій населеного пункту» та описано особливості даних понять і їх зв’язок з іншими поняттями». Автором також описано нормативно-правове забезпечення надання послуг благоустрою органом місцевого самоврядування. Охарактеризовано проблеми реформування механізмів реалізації повноважень у сфері благоустрою населених пунктів. Встановлено, що на сучасному етапі в Україні рівень надання послуг з благоустрою в громадах знаходиться на досить низькому рівні. Доведена необхідність удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування у сфері благоустрою міста. Обґрунтована необхідність застосування методик удосконалення послуги благоустрою в громаді. Summary Zhuravel Tetyana Yuriyivna. Directions for improving the activities of local governments in the field of urban development. - Manuscript. The master's thesis proposes ways to improve the activities of local governments in the field of urban development. The meaning of the concept "improvement", "improvement of the settlement" was revealed and the peculiarities of these concepts and their connection with other concepts were described. The author also describes the legal support for the provision of landscaping services by local governments. The problems of reforming the mechanisms of realization of powers in the sphere of improvement of settlements are described. It is established that at the present stage in Ukraine the level of provision of landscaping services in communities is quite low. The necessity of improving the activity of local self-government bodies in the field of city improvement has been proved. The necessity of application of methods of improvement of service of improvement in community is substantiated.