УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ ТА ПРОГРАМАМИ В ПУБЛІЧНІЙ СФЕРІ - Навроцька Наталія Олегівна (My University, 2023)
Робота присвячена дослідженню проблемних аспектів процесу управління проєктами та програмами в органах публічного управління, аналізу світового та вітчизняного досвіду управління проєктами та програмами в органах управління та розробці стратегічних орієнтирів щодо вдосконалення процесу управління проєктами та програмами в публічній сфері. У вступі визначено актуальність та практичну цінність обраної теми дослідження, основну мету та завдання дослідження та вказано наукові методи дослідження. Перший розділ присвячено теоретичним аспектам управління проєктами та програмами в органах публічного управління, а саме визначено поняття, функції та основну мету управління проєктами та програмами в публічній сфері і проаналізовано основні технології управління проєктами та програмами в публічній сфері. У другому розділі проведений аналіз світового та вітчизняного досвіду управління проєктами в органах публічного управління, здійснено SWOT-аналіз реалізації проєктів та програм у сфері публічного управління України, проаналізовано процес управління проєктами та програмами в Хмельницькому районі (на прикладі діяльності Хмельницької районної військової адміністрації) та вивчено досвід іноземних країн щодо реалізації технологій управління проєктами та програмами в публічній сфері. У третьому розділі було розроблено стратегічні орієнтири щодо вдосконалення процесу управління проєктами в публічній сфері, для цього було проведено бенчмаркінг основних технологій управління проєктами і програмами та проаналізовано основні шляхи покращення процесу управління проєктами та запропоновано способи вдосконалення процесу управління проєктами та програмами на рівні Хмельницького району. У висновках узагальнено результати дослідження. Ключові слова: управління проєктами, технології управління проєктами, Agile-менеджмент, Scrum, проєкт, програма. 3 ANNOTATION The work is devoted to the study of problematic aspects of the process of project and program management in public administration bodies, the analysis of global and domestic experience of project and program management in administration bodies, and the development of strategic guidelines for improving the process of project and program management in the public sphere. The introduction defines the relevance and practical value of the selected research topic, the main goal and task of the research, and indicates the scientific research methods. The first chapter is devoted to the theoretical aspects of project and program management in public administration bodies, namely, the concepts, functions and main purpose of project and program management in the public sphere are defined and the main technologies of project and program management in the public sphere are analyzed. In the second chapter, an analysis of the global and domestic experience of project management in public administration bodies was carried out, a SWOT analysis of the implementation of projects and programs in the sphere of public administration of Ukraine was carried out, the process of project and program management in the Khmelnytskyi district was analyzed (on the example of the activities of the Khmelnytskyi district military administration) and studied the experience of foreign countries regarding the implementation of project and program management technologies in the public sphere. In the third section, strategic guidelines for improving the project management process in the public sphere were developed, for this purpose benchmarking of the main technologies of project and program management was carried out and the main ways of improving the project management process were analyzed and ways of improving the project and program management process at the level of Khmelnytskyi district were proposed. The results of the research are summarized in the conclusions. Keywords: project management, project activity, project management technologies, Agile management, Scrum, project, program