Теоретичні аспекти та особливості самоорганізації банківської системи з позиції ентропійного підходу - Ткачук Н.М. (My University, 2019)
Досліджено сутність самоорганізацінйих процесів у банківській системи з позицій синергетики. Відзначено, що принциповою умовою самоорганізації банківської системи є її нерівноважний стан. Акцентовано увагу на тому, що лише нелінійна динаміка дає можливість розкрити сутність процесу самоорганізації банківської системи як ланцюжка окремих фаз порядку та хаосу, які послідовно змінюють одне одного. Досліджено теоретичну сутність самоорганізації банківської системи з врахуванням ентропійного підходу. Встановлено, що ентропія являє собою невизначеність, яка пов’язана із незворотністю і неминучістю хаотичних станів системи. Підкреслено ентропійну природу процесів самоорганізації банківської системи. Досліджено особливості самоорганізаційних процесів у банківській системі в ракурсі постійних її переходів від рівноважного до нерівноважного станів.
Ткачук Н.М. Теоретичні аспекти та особливості самоорганізації банківської системи з позиції ентропійного підходу. Вісник Одеського національного університету. Серія Економіка. 2019. Т.24. №3(76). С. 190-193.