Оподаткування господарської діяльності підприємства (на матеріалах ТОВ НВФ АДВІСМАШ) - Береза Влад Романович (My University, 2025)
Анотація Береза В.Р. Оподаткування господарської діяльності підприємства (на матеріалах ТОВ НВФ “Адвісмаш”) Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю 072 - Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницький, 2025. У дослідженні обґрунтовано теоретичні положення та практичні рекомендації щодо удосконалення оподаткування господарської діяльності підприємства. Особливу увагу приділено особливостям оподаткування господарської діяльності підприємства. Розглянуто сучасний стан оподаткування господарської діяльності, механізми оподаткування та їх особливості, шляхи оптимізації оподаткування господарської діяльності. Обґрунтування особливостей оподаткування господарської діяльності та впливу податкового навантаження здійснювалося нами на основі матеріалів Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма “Адвісмаш”, який акцентує свою діяльність на машинобудівному ринку України. Визначено вплив податків на діяльність та фінансові результати досліджуваного підприємства. Досліджено вплив податків на навантаження діяльності підприємства в сучасних умовах. Основну увагу приділено оптимальним напрямам удосконалення впливу оподаткування на господарську діяльність ТОВ НВФ «Адвісмаш». Запропоновано декілька заходів, які націлені на оптимізацію оподаткування. Розрахований ефект від змін для удосконалення оподаткування підприємства на 2025-2026 року та досліджено ефект від запропонованих змін у майбутньому, при дотриманні рекомендацій підприємством. Ключові слова: податки, оподаткування, ставки, податковий тягар, податкове навантаження, оптимізація. 6 Summary Bereza V.R. Taxation of economic activity of the enterprise (on the materials of LLC SPC “Advismash”) Qualification work for the educational degree of master's degree in specialty 072 - Finance, banking, insurance and stock market. Leonid Yuzkov Khmelnytsky University of Management and Law, Khmelnytsky, 2025. The study substantiates the theoretical provisions and practical recommendations for improving the taxation of economic activity of an enterprise. Particular attention is paid to the peculiarities of taxation of economic activity of an enterprise. The current state of taxation of economic activity, taxation mechanisms and their features, and ways to optimize taxation of economic activity are considered. The author substantiates the peculiarities of taxation of economic activity and the impact of the tax burden on the basis of the materials of the Limited Liability Company Research and Production Firm “Advismash”, which focuses on the machine-building market of Ukraine. The impact of taxes on the activities and financial results of the studied enterprise is determined. The impact of taxes on the workload of the enterprise in modern conditions is studied. The main attention is paid to the optimal directions of improving the impact of taxation on the economic activity of LLC SPF “Advismash”. Several measures aimed at optimizing taxation are proposed. The effect of changes to improve the taxation of the enterprise for 2025-2026 is calculated and the effect of the proposed changes in the future, subject to the recommendations of the enterprise, is investigated. Keywords: taxes, taxation, rates, tax burden, tax burden, optimization.