Організаційні аспекти та перспективи розвитку медичного туризму в Україні. - Суберляк Дар’я Олександрівна (My University, 2024)
АНОТАЦІЯ Суберляк Д.О. Організаційні аспекти та перспективи розвитку медичного туризму в Україні. – Рукопис. У бакалаврській роботі розглянуто актуальне прикладне завдання – удосконалення організаційних аспектів та визначення перспектив розвитку медичного туризму в Україні. Визначено, що існують різні способи пояснення природи медичного туризму в сучасних умовах. Вважаємо, що це один із видів туристичної діяльності, який здійснюють суб'єкти туристичної діяльності та медичні заклади з метою лікування та оздоровлення. Характерною рисою туристичних продуктів медичного туризму є інтегровані туристичні послуги та лікувально- оздоровчі послуги. В Україні розвивається виїзний та в’їзний медичний туризм. Умовами розвитку регіонального ринку медичного туризму в Україні та його основною спрямованістю є, перш за все, залучення іноземних туристів, оскільки саме цей фактор підвищить популярність та сприятиме розвитку всієї індустрії внутрішнього туризму в країні. Санаторій Сатанів є одним із курортів загальнодержавного значення, який розташований на території найбільшого в Європі національного природного парку «Подільські Товтри» з природним феноменом «Товтрова гряда» в поєднанні з долинно-річковим ландшафтом річки Збруч. Запропоновано медично-пізнавальний тур «Подільська Швейцарія», який розрахований на цільову аудиторію із вище середнього та високим рівнем доходу, а також на іноземних туристів. Програмою туру передбачено проживання і проходження лікування в одному з найкращих оздоровчих закладів - санаторії «Арден Палац». Ключові слова: туризм, рекреація, медичний туризм, лікувальний туризм, туристичний продукт, організаційний механізм, медично- пізнавальний тур. ANNOTATION Suberlyak D.O. Organizational aspects and prospects for the development of medical tourism in Ukraine. - Manuscript. In the bachelor's work, an actual applied task is considered - improvement of organizational aspects and determination of prospects for the development of medical tourism in Ukraine. It was determined that there are different ways of explaining the nature of medical tourism in modern conditions. We believe that this is one of the types of tourist activity, which is carried out by subjects of tourist activity and medical institutions for the purpose of treatment and recovery. A characteristic feature of tourist products of medical tourism is integrated tourist services and medical and health services. Outbound and inbound medical tourism is developing in Ukraine. The conditions for the development of the regional market of medical tourism in Ukraine and its main focus are, first of all, the attraction of foreign tourists, since this factor will increase the popularity and contribute to the development of the entire domestic tourism industry in the country. The Sataniv Sanatorium is one of the resorts of national importance, which is located on the territory of the largest national nature park "Podilsky Tovtry" in Europe with the natural phenomenon "Tovtrova Hryada" in combination with the valley-river landscape of the Zbruch River. A medical and educational tour "Podilskyi Switzerland" is offered, which is designed for the target audience with an above-average and high income level, as well as for foreign tourists. The tour program includes accommodation and treatment in one of the best health facilities - the "Arden Palace" sanatorium. Key words: tourism, recreation, medical tourism, tourist product, organizational mechanism, medical and educational tour.