Розвиток телемедицини у закладах охорони здоров'я у партнерстві з страховими компаніями (на матеріалах КП «Хмельницька міська лікарня»). - Свінціцький Вадим Михайлович (My University, 2023)
АНОТАЦІЯ Свінціцький В. Розвиток телемедицини у закладах охорони здоров'я у партнерстві з страховими компаніями (на матеріалах КП «Хмельницька міська лікарня). Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Магістерська робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю за спеціальністю 073 Менеджмент зі спеціалізацією Організація і управління охороною здоров’я – Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницький, 2023. – 67 с. В роботі розглянуто та узагальнено зміст та складові телемедицини. Визначено проблеми та передумови розвитку телемедицини в Україні. Окреслено роль та алгоритм організації телемедицини на базі закладу охорони здоров’я. Визначено місце платних консультаційних послуг у структурі послуг КП «Хмельницька міська лікарня, встановлено, що цьому виду послуг не приділяється досить багато уваги, тому розвиток телемедицини в умовах браку фінансування може стати перспективним напрямом розвитку закладу та розширення його джерел фінансування. Вивчено специфіку, параметри та розвиток телемедичних сервісів доступних в Україні, зокрема і в структурі пакету страхування СК «ТАС». Встановлено, що попит на цей вид послуг в межах страхових програм в сучасних умовах зростає. Проведено оцінку конкурентних позицій різних телемедичних сервісів. Розроблено напрямки розвитку телемедицини у закладах охорони здоров'я у партнерстві з страховими компаніями шляхом обґрунтування вибору телемедичних сервісів на основі аналізу тенденцій розвитку телемедицини. Реалізація потенціалу КП «Хмельницька міська лікарня» через вихід на міжнародну телемедичну платформу «Diagnose» дозволить зробити страховий портфель страховика збалансованим та прибутковішим, а медичному закладу це забезпечить кращий фінансовий результат. Ключові слова: телемедицина, телемедичні послуги, телекомунікації; медична консультація, медичне страхування, програма страхування.3 ANNOTATION Svintsitskyi V. Development of telemedicine in health care institutions in partnership with insurance companies. Qualifying scientific work on manuscript rights. Master's thesis for obtaining a master's degree in the specialty 073 Management with a specialization in the organization and management of health care - Khmelnytskyi University of Management and Law named after Leonid Yuzkov, Khmelnytskyi, 2023. - 67 p. The content and components of telemedicine are considered and summarized in the work. The problems and prerequisites for the development of telemedicine in Ukraine are defined. The role and algorithm of the organization of telemedicine on the basis of a health care institution are outlined. The place of paid consultation services in the structure of services of KP "Khmelnytsk City Hospital" was determined, it was established that this type of service is not given enough attention, therefore the development of telemedicine in conditions of lack of funding can become a promising direction for the development of the institution and expansion of its sources of funding. The specifics, parameters and development of telemedical services available in Ukraine, in particular in the structure of the insurance package of the TAS insurance company, were studied. It has been established that the demand for this type of services within insurance programs is growing in modern conditions. The competitive positions of various telemedicine services have been evaluated. Development directions of telemedicine in health care institutions were developed in partnership with insurance companies by justifying the choice of telemedicine services based on the analysis of trends in the development of telemedicine. Realization of the potential of KP "Khmelnytska City Hospital" through access to the international telemedicine platform "Diagnose" will make the insurer's insurance portfolio more balanced and profitable, and it will ensure a better financial result for the medical institution. Keywords: telemedicine, telemedical services, telecommunications; medical consultation, medical insurance, insurance program.