Управління корпоративною соціальною відповідальністю закладу охорони здоров’я (на матеріалах КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» ХМР) - Єремеєв Тарас Володимирович (My University, 2022)
Анотація Єремеєв Т.В. Управління корпоративною соціальною відповідальністю закладу охорони здоров’я (на матеріалах КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» ХМР) – Квалiфiкацiйна наукoва пpаця на пpавах pукoпиcу. Магicтеpcька poбoта на здoбуття ocвiтньoгo cтупеня магicтpа за cпецiальнicтю 073 Менеджмент. Хмельницький унiвеpcитет упpавлiння та пpава iменi Леoнiда Юзькoва, Хмельницький, 2022. 74 с. Узагальнено теоретичні положення провідних зарубіжних та вітчизняних вчених про ключову роль соціальних факторів в успіху організації та основні умови конкурентоспроможності неекономічного характеру. Розглянути напрями політики корпоративної соціальної відповідальності КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» Хмельницької міської ради. Охарактеризовано систему критеріїв та показників для оцінки ефективності соціально відповідальної діяльності медичного закладу, які характеризують відповідні напрями соціальної активності Обґрунтовано необхідність інтеграції концепції ощадливого виробництва та корпоративної соціальної відповідальності у систему управління закладом охорони здоров’я. Визначено взаємозв'язок організаційних принципів технології «ощадливого виробництва» з базовими цінностями споживача та організації, види втрат в рамках «ощадливого виробництва» закладу охорони здоров'я та напрями їх подалання, інформаційне забезпечення оцінки основних проблем споживачів та готовності персоналу до впровадження концепції ощадливого виробництва. Доведена необхідність удосконалення системи набуття нових професійних компетенцій, формування умінь та навичок для роботи в нових умовах, що, в свою чергу, актуалізує необхідність удосконалення системи мотивації в закладі з метою вираховування індивідуального внеску працівника в розвиток «ощадливого виробництва» та корпоративної соціальної3 відповідальності в закладі охорони здоров’я. Ключові слова:корпоративна соціальна відповідальність, ощадливо виробництва, стейкхолдери. Annotation Yeremeev T.V. Management of corporate social responsibility of a health care institution (based on the materials of the KP "Khmelnytska City Children's Hospital" of the Khmer Republic) - Qualifying scientific paper on the basis of a copy. Master's degree program for obtaining an open master's degree in the specialty 073 Management. Khmelnytskyi Leonid Yuzkov University of Management and Law, Khmelnytskyi, 2022. 74 p. The theoretical positions of leading foreign and domestic scientists about the key role of social factors in the success of the organization and the main conditions of non-economic competitiveness are summarized. To consider the directions of corporate social responsibility policy of KP "Khmelnytskyi City Children's Hospital" of the Khmelnytskyi City Council. The system of criteria and indicators for evaluating the effectiveness of socially responsible activities of a medical institution, which characterize the relevant areas of social activity, is characterized The need to integrate the concept of lean production and corporate social responsibility into the management system of a health care facility is substantiated. The relationship between the organizational principles of the "lean production" technology and the basic values of the consumer and the organization, the types of losses within the framework of the "lean production" of the health care institution and the directions of their submission, information support for assessing the main problems of consumers and the readiness of the staff to implement the concept of lean production are determined. Keywords: corporate social responsibility, lean production, stakeholders