Менеджмент корпоративної безпеки на підприємстві (на матеріалах Хмельницького РЕМ ПАТ «Хмельницькобленерго») - Патик В. Р. (My University, 2026)
ПІП. Менеджмент корпоративної безпеки на підприємстві (на матеріалах Хмельницького РЕМ АТ «Хмельницькобленерго»). Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Бакалаврська робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра за спеціальністю 073 Менеджмент. Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницький, 2026. 83 с. Бакалаврська робота спрямована на вирішення актуального науковопрактичного завдання, пов’язаного з удосконаленням системи менеджменту корпоративної безпеки підприємства в умовах підвищеного рівня внутрішніх і зовнішніх загроз. У роботі визначено сутність категорій «корпоративна безпека підприємства» та «менеджмент корпоративної безпеки», систематизовано основні підходи до оцінювання рівня корпоративної безпеки. Проведено комплексну оцінку складових корпоративної безпеки АТ «Хмельницькобленерго». Здійснено аналіз фінансово-економічної, кадрової, інформаційної, техніко-технологічної та силової складових корпоративної безпеки; виявлено ключові загрози та ризики функціонування підприємства. Оцінювання рівня корпоративної безпеки здійснено із застосуванням інтегрального підходу та методів експертного аналізу. Сформульовано пріоритетні напрями підвищення рівня корпоративної безпеки АТ «Хмельницькобленерго» з урахуванням галузевих особливостей та стадії життєвого циклу підприємства. Запропоновано комплекс організаційно-економічних, управлінських та превентивних заходів, спрямованих на мінімізацію загроз, зниження ризиків та забезпечення сталого функціонування підприємства в сучасних умовах. Ключові слова: корпоративна безпека; менеджмент корпоративної безпеки; загрози; ризики; система корпоративної безпеки.3 Annotation ПІП. Corporate security management of the enterprise (based on the materials of Khmelnytskyi REM JSC "Khmelnytskoblenergo"»). Qualification scientific work in manuscript form. Bachelor’s thesis for obtaining a bachelor’s degree in specialty 073 Management. Khmelnytsky University of Management and Law named after Leonid Yuzkov, Khmelnytsky, 2026. 83 p. The bachelor’s thesis is aimed at solving a relevant scientific and practical problem related to improving the corporate security management system of an enterprise under conditions of increased internal and external threats. The essence of the concepts “corporate security of the enterprise” and “corporate security management” is defined, and the main approaches to assessing the level of corporate security are systematized. A comprehensive assessment of the components of corporate security Khmelnytskyi REM JSC "Khmelnytskoblenergo" is carried out. The financialeconomic, personnel, information, technical-technological, and physical security components are analyzed, and key threats and risks affecting the enterprise’s activity are identified. The level of corporate security is assessed using an integrated approach and expert evaluation methods. Priority directions for improving the level of corporate security of Khmelnytskyi REM JSC "Khmelnytskoblenergo» are formulated, taking into account industry specifics and the stage of the enterprise life cycle. A set of organizational, economic, managerial, and preventive measures aimed at minimizing threats, reducing risks, and ensuring the sustainable operation of the enterprise in modern conditions is proposed. Keywords: corporate security; corporate security management; threats; risks; corporate security system.