ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ - ОБ’ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Олендра Григорій Васильович (My University, 2022)
В магістерській роботі обґрунтовано необхідність розроблення напрямів вдосконалення механізму об’єднання територіальних громад в Україні. Визначено понятійно-категоріальний апарат дослідження, вивчено еволюцію становлення та розвитку територіальної громади в Україні; досліджено правові основи діяльності територіальних громад в Україні; вивчено особливості функціонування територіальних громад зарубіжних країн; проаналізовано передумови, правове регулювання механізму об’єднання територіальних громад та здійснено аналіз механізму формування бюджетів об’єднаних територіальних громад; розроблено напрями вдосконалення механізму об’єднання територіальних громад в Україні та рекомендації новоствореним об’єднаним територіальним громадам щодо удосконалення локальних нормативно-правових актів. Ключові слова: орган місцевого самоврядування, виконавчий комітет, об’єднана територіальна громада, староста, бюджет.