Інформаційно-аналітичне забезпечення бюджетно-податкового стимулювання підвищення конкурентоспроможності туристичного комплексу - Крушинська А.В.; Арзянцева Д.А.; Захаркевич Н.П. (My University, 2021)
Досліджено особливості розвитку туристичної галузі в Україні та характеристиці проблеми забезпечення її конкурентоспроможності. Охарактеризовано місце українського туризму у світових рейтингах, виділено складники, що перешкоджають зростанню конкурентоспроможності туристичної галузі України. Описано потенціал туристичної галузі та необхідність застосування бюджетно-податкових стимулів для її розвитку. Відмічено наявну неузгодженість застосування бюджетно-податкових стимулів з рівнем соціально-економічного розвитку території зокрема їхньої туристичної сфери. Охарактеризовано проблеми розвитку інвестиційної привабливості туристичного комплексу України, проведено їх групування для визначення відповідних бюджетно-податкових стимулів підвищення конкурентоспроможності туристичної галузі. Проведено аргументацію застосування в Україні важелів бюджетно-податкового стимулювання для створення туристичних маршрутів, які об’єднають пріоритетні туристичні комплекси. Обґрунтовано напрями державної підтримки конкурентоспроможності туристичного комплексу, при цьому наголошено на необхідності, в першу чергу, підвищення рівня розвитку туристичної інфраструктури. Відзначено, що дієвим стимулом для формування конкурентних переваг туристичного комплексу можуть стати території пріоритетного розвитку туристичного типу та державно-приватне партнерство.
Крушинська А.В., Арзянцева Д.А., Захаркевич Н.П. Інформаційно-аналітичне забезпечення бюджетно-податкового стимулювання підвищення конкурентоспроможності туристичного комплексу. Університетські наукові записки. 2021. № 3 (81), С.98-112.