ПОНЯТТЯ ПАЦІЄНТА ЯК УЧАСНИКА ВІДНОСИН У СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Hrynko Svitlana; Порозова І.Ю.; Гринько С. Д.; Porozova Inna (Журнал східноєвропейського права. 2024, 2024)
У статті визначено ознаки та поняття пацієнта як учасника відносин у сфері охорони здоров’я. Зроблено висновок, що у юридичній літературі з охорони здоров’я мають місце різні позиції щодо ознак пацієнта та визначення поняття цієї категорії. Вирішення цього питання має значення для визначення особливостей цивільної правосуб’єктності пацієнта.
The concept of the patient as a participant in relations in the field of health protection