Депозитний портфель комерційного банку: аналіз та шляхи оптимізації - Самарічева Т.А.; Бучковська Я.Г.; Гуменюк Д.С. (My University, 2021)
Комерційні банки мають приділяти значну увагу ефективності процесу залучення коштів від фізичних та юридичних осіб, створюючи, таким чином, усі умови для збільшення та оптимізації депозитного портфеля та збереження конкурентних позицій на ринку банківських послуг, оскільки депозити виступають вагомим джерелом формування їхніх фінансових ресурсів. Із метою вивчення сучасного стану депозитного портфеля комерційного банку у статті проведено аналіз його складу, структури та загальної динаміки депозитів; досліджено показники ефективності формування та управління депозитним портфелем. На основі розрахунку фінансових коефіцієнтів здійснено оцінку реалізації депозитної політики та виділено напрями оптимізації депозитного портфеля комерційного банку.
Бучковська Я.Г., Самарічева Т.А., Гуменюк Д.С. Депозитний портфель комерційного банку: аналіз та шляхи оптимізації. Приазовський економічний вісник. 2021. № 1 (24). С. 177-182.